Toegevoegd

Over de auteur

Barth van Dijk

Barth van Dijk maakt - in eerste instantie voor zichzelf - samenvattingen van N.B.C.-spreekbeurten en bijbelstudiedagen en stelt deze vervolgens beschikbaar voor geïnteresseerden. Zijn samenvattingen (PDF) kunnen gratis gedownload worden. Op dit moment zijn er 47 samenvattingen beschikbaar.

Gerelateerde berichten

Een reactie

 1. 1

  hoc est

  Beste Bart,

  Ten tijde dat 2 Tim. 3:16 geschreven is, waren er wel geschriften die later in het NT opgenomen zijn maar het NT zelf bestond nog niet. Pas op het einde van vierde eeuw, begin vijfde eeuw heeft de katholieke Kerk beslist welke geschriften wel en welke geschriften niet tot het NT behoren, zijnde het Woord van God. De geschriften waar Timotheüs naar verwijst betreffen dus het OT. De geschriften van het NT hebben dus een buiten-Bijbelse bron nodig (in dit geval de katholieke Kerk) om uit te maken welke boeken geïnspireerd zijn. Deze geschriften bevatten zelf geen inhoudsopgave van welk boek nu wel en welk boek niet het Woord van God is. Luther heeft in de zestiende eeuw getracht enige boeken uit het NT te verwijderen omdat de inhoud van deze boeken niet overeen kwam met zijn leer, maar het is hem niet gelukt.
  V.w.b. de Zoon van God, daar is binnen de christelijke Kerk ook een enorme strijd over geweest. De kwestie is gesetteld in A.D. 325 dus tientallen jaren voor dat de katholieke Kerk het NT gecanoniseerd had.

  Nog een interessante link:
  http://www.calledtocommunion.com/2014/06/the-bishops-of-history-and-the-catholic-faith-a-reply-to-brandon-addison/

  Groet

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2018 Stichting Vlichthus Wim de Goeij