Het leven van de gelovige

0

De Bijbel spreekt natúúrlijk over het leven van de gelovige. In tegenstelling tot wat de meeste christenen denken, is dat niet het leven onder de wet. Zelfs in het Oude Testament lezen we dat het leven onder wetten en inzettingen tot niets leidt. Nou ja, het leidt wel ergens toe, maar slechts tot onvrede. Dat wordt uitgebreid gedemonstreerd in de heilsgeschiedenis. In de mens woont nu eenmaal geen goed en als het er niet inzit, dan valt het dus ook niet te ontwikkelen. Als een zondaar namelijk iets gaat doen, dan gaat hij uiteraard zondigen. Dat is zijn vrucht, net zoals de vruchten van een appelboom, appels zijn.

Hoe moet het dan wel? Als we komen tot kennis der Waarheid, dan zal díe ons vrijmaken. En als een mens vrij is, dan zal hij daarin gelukkig zijn en vrede vinden. Vrij zijn is het einde der strijd. Wat is dan die Waarheid? …

Lees verder in de PDF

Het leven van de gelovige

(Bekeken: 170 keer, 1 x vandaag)
Delen via:

Over de auteur

Barth van Dijk

Barth van Dijk maakt - in eerste instantie voor zichzelf - samenvattingen van N.B.C.-spreekbeurten en bijbelstudiedagen en stelt deze vervolgens beschikbaar voor geïnteresseerden. Zijn samenvattingen (PDF) kunnen gratis gedownload worden. Op dit moment zijn er 47 samenvattingen beschikbaar.

Reageren