14 betere dingen

0

In Hebreeën wordt 14 keer gesproken over iets beters. Als je zelf gaat tellen kom je niet aan 14, maar volgens Dr. E.W. Bullinger zijn het er 14. Deze 14 betere dingen hebben natuurlijk te maken met een veel beter verbond.

In boeken die gaan over de “Inleiding tot de Bijbel”, lees je doorgaans wat de inhoud van een Bijbelboek is, wie het geschreven heeft en wat het doel van de schrijver met dat boek is. Waar zo’n inleiding echter niet over schrijft is over de werkelijke inhoud van zo’n Bijbelboek. Wel zoekt men vaak naar een bepaald trefwoord. In de Hebreeën is dat “beter”. Dit “beter” komen we dus 14 keer tegen. In de meeste gevallen, namelijk 12 keer, is het de vertaling van het Griekse woord “kreitton”, dat weer afgeleid is van het woord “kreitos” = machtig, sterk.

Lees verder in de PDF

14 betere dingen

(Bekeken: 300 keer, 1 x vandaag)
Delen via:

Over de auteur

Barth van Dijk

Barth van Dijk maakt - in eerste instantie voor zichzelf - samenvattingen van N.B.C.-spreekbeurten en bijbelstudiedagen en stelt deze vervolgens beschikbaar voor geïnteresseerden. Zijn samenvattingen (PDF) kunnen gratis gedownload worden. Op dit moment zijn er 47 samenvattingen beschikbaar.

Reageren