Toegevoegd

Over de auteur

Willem van Stempvoort

Ik ben gelukkig getrouwd, vader van 2 jongens, christen en leraar biologie en geschiedenis op een christelijke middelbare school in het midden van het land. Veel van mijn inspiratie voor mijn blogs komt vanuit deze vakken. Die bevestigen dat de Bijbel het Woord van God is.

Gerelateerde berichten

Een reactie

 1. 1

  Arie Schuttel

  De eerste zin in de bijbel, die ik lees is: In het begin schiep God de hemel en de aarde. Het vertaalde woord voor God is Elohim. Elohim betekent meer als 1 en mannelijk en vrouwelijk.
  Dit meervoudig mannelijk zelfstandig naamwoord komt >2500 keer voor in de bijbel.
  Het gezin [Bayith] is ook een meervoudig mannelijk zelfstandig naamwoord. Als we lezen in Genesis 1:26-27 dat God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons evenbeeld zodat ze op Ons lijken……mannelijk en vrouwelijk schiep [Hij] de mensen; dan is er voor mij 1 conclusie:
  Er is een mannelijk God en een vrouwelijk God. Jesaja[64:8] schrijft voor God: Ben ik niet uw Vader, bent u niet het werk van Mijn handen. Er is dus een Vader; vaders hebben altijd kinderen en die hebben een moeder [Galaten 4:26]; dat is de schepping van God. Laten we de Elohim alle eer geven voor Hun prachtige schepping.

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2018 Stichting Vlichthus Wim de Goeij