Toegevoegd

Over de auteur

Willem van Stempvoort

Ik ben gelukkig getrouwd, vader van 2 jongens, christen en leraar biologie en geschiedenis op een christelijke middelbare school in het midden van het land. Veel van mijn inspiratie voor mijn blogs komt vanuit deze vakken. Die bevestigen dat de Bijbel het Woord van God is.

Gerelateerde berichten

7 Reacties

 1. 1

  hoc est

  Beste Willem je schreef,

  “Wat fijn dat u leefde in een tijd waarin de Gemeente nog niet desintegreerde doordat de leden elkaar ‘loslieten’ en men nog geen weet had van Ethisch Egoïsme, noch van Materialisme of Rationalisme”

  Individualisering wordt dat genoemd, niet realiserende dat wat ik kan een ander ook kan doen, namelijk als je het niet eens kan worden inzake de bijbel. Dan benoem je jezelf tot Petrus en eigen je jezelf de sleutels van het Koninkrijk der hemelen toe, en geef je jezelf de macht om te binden en te ontbinden en je sticht zelf een kerk.

  BTW, de Sola Scriptura doctrine komt in de H. Schrift zelf niet voor. Het was in die dagen, 500 jaar geleden, een novum, tot die tijd had nog nooit iemand van deze doctrine gehoord. Het is een traditie van mensen.

  Jezus heeft gebeden om eenheid in zijn Gemeente, dat is te lezen in Johannes 17:21-26, maar omdat ieder zijn eigen weg is gegaan, is de verwarring groot. Paulus heeft in zijn brieven zich op niet mis te verstane termen uitgelaten over diegenen die zich willens en wetens hebben losgemaakt van die eenheid, namelijke de Gemeente die Jezus gesticht heeft.

  Groet

  Reply
  1. 3.1

   dit is

   Beste Bram,

   In de video die je op 1 november hebt toegevoegd is James White te zien en te horen. James White is een Calvinist en anti-papist in hart en nieren. Zijn oudere zus, die uit datzelfde milieu kwam, heeft daar afstand van genomen vanwege de”hardheid des harten”. Haar indringende verhaal vind je in onderstaande link.

   https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwjbhM7N_LfeAhUCfBoKHW03D6YQFjAAegQICBAC&url=https%3A%2F%2Fwww.catholicconvert.com%2Fdocuments%2FStory%2BPatty%2BBonds.pdf&usg=AOvVaw2fG0rHU2txyfABHOwn4Kuo

   Reply
  2. 3.2

   hoc est

   Beste Bram.

   Op de video die jij geplaatst hebt op 1 november 2018 is James White te zien en te horen.
   James White is een calvinist en anti-papist in hart en nieren. Zijn oudere zud Patty Bonds-White heeft daar vanwege de “hardheid de harten” afstand van genomen. Haar indringende verhaal vind je hieronder.

   Groet

   https://www.catholicconvert.com/wp-content/uploads/Documents/Story%20Patty%20Bonds.pdf

   Reply
 2. 4

  Bram de Gooijer

  Hallo hoc est…doe mij een plezier en stel je voor met je echte naam?

  Het interesseert niet of de man een calvinist is. Mij gaat het om het GETUIGENIS en de gebeurtenissen rondom Fritz Erbe.

  vr. gr Bram de Gooijer

  Reply
  1. 4.1

   hoc est

   Beste Bram,

   Je schreef:

   “Het interesseert niet of de man een calvinist is. Mij gaat het om het GETUIGENIS en de gebeurtenissen rondom Fritz Erbe.”

   James White is niet alleen een Calvinist maar ook een papenvreter pur sang! Maar waarom speciaal Fritz Erbe? De aanhangers van de Reformatie hadden zelf ook moeite met gunnen van godsdienstvrijheid aan anderen. Als je een andere interpretatie van de bijbel had dan de politieke machthebbers in die tijd, dan had je een probleem. Denk bijvoorbeeld aan Michael Servet, die in Genève, Zwitserland, door toedoen van Calvijn levend verbrand werd. En hier in Nederland was in die tijd de uitoefening van de katholieke godsdienst verboden. Men was liever Turks dan paaps, ik denk dat velen daar nu heel anders over denken. Mensen als Johan van Oldenbarnevelt en de gebroeders de Wit werden vermoord onder het nieuwe regiem. Velen in Europa, veelal protestanten, ontvluchtten protestants Europa om in de Nieuwe Wereld – God`s own country – vrijheid van godsdienst te vinden.

   Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2018 Stichting Vlichthus Wim de Goeij