Toegevoegd

Over de auteur

Willem van Stempvoort

Ik ben gelukkig getrouwd, vader van 2 jongens, christen en leraar biologie en geschiedenis op een christelijke middelbare school in het midden van het land. Veel van mijn inspiratie voor mijn blogs komt vanuit deze vakken. Die bevestigen dat de Bijbel het Woord van God is.

Gerelateerde berichten

4 Reacties

 1. 1

  Bram de Gooijer

  De “apostolische geloofsbelijdenis” is in strijd met de Schrift! Het is een strik des duivels!

  Jij schrijft: Volgens mij zet iedere wedergeboren christen, van welke denominatie dan ook, hier zonder twijfel zijn handtekening onder. Je schrijft: kort samengevat is deze geloofsbelijdenis wat iedere wedergeboren christen gelooft.

  IK NIET DUS!

  Vervolgens stel je:
  Mensen die zich wel christen noemen, maar niet geloven wat er in deze geloofsbelijdenis beschreven staat, zorgen slechts voor verwarring over de term christen en zouden zich beter beperken tot het kenmerk of de omschrijving “humanist”. In mijn ervaring willen zij namelijk wel een “goed mens” zijn, maar geloven zij niet in de dood, opstanding en hemelvaart van Jezus Christus.

  Deze beschuldiging is buiten alle proporties, onjuist en een belediging voor hen die in de Here Jezus Christus als hun Zaligmaker geloven.

  Mocht je mij niet geloven, laat dan het dan maar A.K.H lezen- die zal gewis bevestigen wat ik je nu vertel! Broederlijke groeten van Bram.

  Reply
 2. 2

  Willem van Stempvoort

  Beste Bram,

  bedankt voor je reactie, je bent waarschijnlijk in de war met de ‘Geloofsbelijdenis van Nicea’.

  Met vriendelijke groet,
  Willem van Stempvoort

  Reply
 3. 3

  Branca

  Hoi Willem,

  Laat je niet de kop gek maken door anderen. Ik begrijp wat je wilt zeggen en vind het erg dapper van jou dat je jouw kennis openbaar maakt en met ons allemaal delen wilt, en dat waardeer ik ook aan jou. Als anderen het er niet mee eens zijn hebben ze het recht niet om jou in het openbaar tegen te spreken of te beoordelen. Laat dat je geenszins tegenhouden en blijf luisteren naar wat je hart je ingeeft.

  Liefs,

  Branca

  Reply
 4. 4

  Hoc est

  Willem schreef:

  ” Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen orthodox, rooms of protestant: als christen is men slechts lid of deel van de Gemeenschap der Heiligen, de Gemeente der Eerstgeborenen”

  In de tijd dat deze geloofsbelijdenis geschreven werd was er maar één Gemeente, namelijk de katholieke Kerk.

  “om wedergeboren christenen op te laten groeien tot volwassen gelovigen, die zelf verantwoordelijk zijn voor de keuzes die zij maken op grond van de vrijheid die wij in Christus Jezus hebben.”

  Daar begint de verdeeldheid, omdat de individuele christen zelf de keuze maakt wat hij wel of niet gelooft op basis van zijn interpretatie van de bijbel. Er zijn duizenden denominaties

  Jezus heeft maar één Gemeente gesticht (Matheus 16,18). Hij heeft deze Gemeente van leiders voorzien, die op hun beurt weer leiders benoemden. Deze ene Gemeente bestaat nog steeds, de poorten van Hades zullen haar niet overweldigen. Deze Gemeente is traceerbaar door de geschiedenis heen vanaf de start in Matheus 16 tot op de dag van vandaag.

  Johannes 17:
  21 Opdat zij allen één zijn, gelijkerwijs Gij, Vader, in Mij, en Ik in U, dat ook zij in Ons één zijn; opdat de wereld gelove, dat Gij Mij gezonden hebt.

  22 En Ik heb hun de heerlijkheid gegeven, die Gij Mij gegeven hebt; opdat zij een zijn, gelijk als Wij Een zijn;

  Hier nog een interessante link:
  http://www.calledtocommunion.com/2009/09/why-protestantism-has-no-visible-catholic-church/

  Groet.

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2018 Stichting Vlichthus Wim de Goeij