Toegevoegd

Over de auteur

Willem van Stempvoort

Ik ben gelukkig getrouwd, vader van 2 jongens, christen en leraar biologie en geschiedenis op een christelijke middelbare school in het midden van het land. Veel van mijn inspiratie voor mijn blogs komt vanuit deze vakken. Die bevestigen dat de Bijbel het Woord van God is.

Gerelateerde berichten

3 Reacties

 1. 1

  Andrea

  Beste Willem,

  Wat bedoel je precies met laten we alsjeblieft Jezus niet volgen? Kan je hier specifieker over zijn?

  Reply
 2. 2

  Willem van Stempvoort

  Beste Andrea,
  dank voor je reactie, goed dat je vraagt hoe ik dit bedoel, het is nogal wat om dat te zeggen. Een uitspraak die makkelijk verkeerd begrepen wordt. Wanneer je hem leest in het stuk tekst waarin deze staat wordt dit hopelijk iets duidelijker. Het gaat om een onderscheid wat Jezus Zijn volgelingen ook duidelijk maakt. Het gaat niet om de mens Jezus, het gaat om de volgende getuigenis: “Gij zijt de Christus, de Zoon des levenden Gods.” (Jezus zegt hierover: op deze getuigenis, Petrus, bouw Ik Mijn Gemeente)
  Het gaat uiteindelijk niet om het leven van Jezus in Zijn aardse omwandeling, maar om het tegenwoordige, Hemelse Leven van Christus. De Goede Herder Die Zijn leven geeft voor de schapen, spreekt bijvoorbeeld over het huidige leven van Christus, over Zijn Hogepriesterlijke bediening, niet over het feit dat Hij stierf voor de zonden van alle mensen.

  Ik hoop dat ik het hiermee iets duidelijker heb gemaakt wat ik specifiek bedoel.

  Hartelijke groet en Gods zegen gewenst
  Willem

  Reply
 3. 3

  Willem van Stempvoort

  Beste Andrea,

  in de Bijbelstudie over het Offer van Christus (https://vlichthus.nl/wp-content/uploads/2014/12/Offer_Christus.pdf) wordt dit beter uitgelegd dan ik het kan doen.
  Wellicht dat het lezen hiervan meer duidelijkheid verschaft.

  Hartelijke groet en Gods zegen,
  Willem

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2018 Stichting Vlichthus Wim de Goeij