Toegevoegd

Over de auteur

Wim de Goeij

Ik geloof al wat de Heer gesproken heeft in Zijn Woord de Bijbel. Als wedergeboren kind van God is het mijn doel dat Woord te onderzoeken en goed te verstaan. Ik hou niet van religie en ben niet verbonden aan enige denominatie.

Gerelateerde berichten

7 Reacties

 1. 1

  hoc est

  Beste Wim,
  Je kunt van alles beweren, maar je hebt geen enkele autoriteit in de Kerk die Jezus stichtte in Mat 16, 18. Het is subjectief en daarmee is het voor de universele Kerk van nul en generlei waarde.

  Groet.

  Reply
  1. 1.1

   Wim

   Voor wie wat meer wil weten over Matthéüs 16 : 18, waar staat: En Ik zeg u ook, dat gij zijt Petrus, en op deze petra zal Ik Mijn gemeente bouwen, en de poorten der hel zullen dezelve niet overweldigen, zie het artikel “Op deze petra zal ik Mijn gemeente bouwen”.

   Reply
 2. 2

  Bram de Gooijer

  Prima Artikel! Bedankt Wim!

  Reply
 3. 3

  Jaap

  Bedankt, helder artikel!

  Reply
 4. 4

  Evangelist

  Als Jezus slechts een mens zou zijn, kon Zijn offer aan het kruis helemaal niet toereikend zijn om de hele wereld van redding te voorzien. Hij moest daarom God zijn. Jezus heeft (als God) de wereld geschapen én Hij heeft de wereld gered door Zijn goddelijk offer.
  De Drie-eenheid is de kern van ons geloof en van de verlossing.
  Wie daar niet in gelooft en dat ongeloof predikt, is een ketter, net zoals Jehovah’s getuigen (en Mormonen) ketters zijn omdat zij (o.a.) niet in de Drie-eenheid geloven.

  Reply
  1. 4.1

   hoc est

   Beste Evangelist,

   Waarom gebruik je van die denigrerende woorden en wijs je naar mormonen en Jehova`s getuigen. Het is maar een mening van Wim de Goeij, die heeft, net als wij, geen enkele autoriteit in de ene Kerk die Jezus heeft gesticht (Mat. 16,18). Deze Kerk sprak zich aan het begin van de derde eeuw uit over het dogma van de Drie-eenheid, dit was bijna honderd jaar voor dat dezelfde Kerk het nieuwe testament canoniseerde zijnde het woord van God. Daar hebben we ons aan te houden.

   Reply
   1. 4.1.1

    Jacob

    En welke kerk heeft dat volgens jou wel dan? Jezus is het hoofd van de kerk en zijn woord staat in de bijbel! In deze bijbel staat geen woord over een drie eenheid. Er staat ook dat de antichrist reeds is uitgegaan en dat je alles aan de bijbel moet toetsen! Dat is wat deze beste man doet en met suc6! Jammer dat hij zichzelf wel wedergeboren noemt terwijl hij nog van vlees is! Ga fijn de Kerst vieren en ipv de sabbat de zondag etc etc etc etc óóit word je wakker en besef je dat de hele wereld misleid is? De enige kerk die bevoegdheid heeft is de kerk van God, maar deze kerk zou geen punt of komma van de bijbel durven te veranderen! Houd mijn geboden ze zijn niet zwaar en voed jezelf met geestelijk voedsel de Bijbel

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2018 Stichting Vlichthus Wim de Goeij