Is de evolutietheorie bewezen?
Div. onderwerpen
0

Is de evolutietheorie bewezen?

Is de evolutietheorie bewezen? Zonder blikken of blozen wordt er op steeds grotere schaal verteld dat de evolutieleer bewezen is. Geen spoor van twijfel onder de “gelovigen” van het gedachtegoed, dat pas begon bij Charles Darwin en daarna door velen werd uitgebouwd tot een religie op zich. Wie geen aanhanger is van deze leer wordt vreemd aangekeken. Hoe is het mogelijk dat je niet gelooft in de evolutietheorie?

Evolutieleer benut om God weg te redeneren

Gelukkig zijn er nog mensen die hun gezond verstand gebruiken en voor het ontstaan van wat wij om ons heen zien te rade gaan bij Degene die het gemaakt heeft. Zo moeilijk is dat niet, want de Schepper heeft Zijn plan en werk prima beschreven in wat wij kennen als dé Schrift, de Bijbel. Wie Zijn Woord accepteert, weet dat de evolutieleer benut wordt om God weg te redeneren uit het bestaan van mensen. Waar dat toe leidt, worden we helaas dagelijks in ruime mate mee geconfronteerd.

Napraten zonder zelf te onderzoeken

Wat opvalt is het gemak waarmee mensen – ook degenen die zich wetenschapper noemen – dingen doorvertellen als zijnde absolute waarheid, zonder het zelf goed en eerlijk onderzocht te hebben. Dit napraten neemt almaar toe. De evolutietheorie (en daarmee Gods tegenstander) vaart er wel bij. Jammer, want het is een heilloze weg. Wij (mensen als individu en de wereld als geheel) worden er uiteindelijk niet beter van, zoals de evolutieleer wel bepleit.

Voor degenen die toch nog eens goed naar de evolutietheorie (ja, een theorie en nog steeds onbewezen!) willen kijken, bevelen wij graag de volgende website aan.


Degeneratie, het einde van de evolutietheorie

Jaren terug verscheen er een heel goed boek van Nederlander Peter Scheele, met als titel en subtitel “Degeneratie, het einde van de evolutietheorie”. Ook dit boek, waarin de schrijver aantoont dat mens en dier niet evolueren en beter worden, maar juist devalueren en minder worden, kan ik aanbevelen voor wie zich in het onderwerp wil verdiepen.


Is de evolutietheorie bewezen?

Is de evolutietheorie bewezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *