afscheidsdienst
Div. onderwerpen
0

Zo mooi kan een afscheidsdienst zijn

Tijdens een lange ziekteperiode, waarbij de onvermijdelijke uitkomst vaststond, dacht Toos goed na over de dienst ter gelegenheid van het afscheid van haar aardse leven. Het moest een getuigenis worden van de Here Jezus Christus, haar Heer en Heiland, waar zij haar hele leven zo vast op vertrouwd heeft en van Wie zij het onvergankelijke nieuwe leven uit genade mocht ontvangen. Christus centraal, tot het allerlaatste.

Een krachtig getuigenis

Terwijl zuster Toos Kraayenhof haar geloof in de Woorden Gods omgeruild had in werkelijk aanschouwen, werd tijdens de afscheidsdienst op 6 maart 2015 volledig uitvoering gegeven aan haar wens om van haar afscheid een krachtig getuigenis te maken. Via liederen en het gesproken woord gaf Toos voor de laatste keer mee wat het belangrijkste is in haar leven en welk een dankbaarheid er bij haar is dat zij deel mag hebben aan het onvergankelijke en volmaakte leven in Christus. Dat kwam onder andere tot uitdrukking in de Bijbeltekst (2 Korinthe 5 : 17) die Toos voor haar liturgie koos. Een heerlijke waarheid, die werkelijk troost biedt.

Als iemand in Christus is, is hij een nieuwe schepping; het oude is voorbijgegaan, zie het is alles nieuw geworden.

Het werd zodoende een bemoedigende dag. Vreugde over het einde aan het lijden en de wetenschap dat nu Toos nu alleen nog in de nieuwe mens leeft, overheerste. Uiteraard was daar het verdriet van het verlies, vooral voor haar naasten, maar ook zij weten zeker dat dit van tijdelijke aard is. Wij zullen Toos weerzien!

De afscheidsdienst van Toos is te beluisteren

Het aardse getuigenis van Toos is nog niet helemaal voorbij. Met toestemming van de familie is de afscheidsdienst te beluisteren. Mooie liederen en een heldere boodschap vanuit Gods Woord klinken door. Het is de moeite waard. Zo mooi kan een afscheidsdienst zijn…

1. Intochtslied: U zij de glorie
2. Opening en gebed
3. Schriftlezing Johannes 11 : 23
4. Ik wil zingen van mijn Heiland
5. Gedicht door Wilma
6. ‘k Ben een koninklijk kind
7. Schriftlezing 1 Korinthe 15 vanaf vers 40
8. ‘k zal mijn Heiland zien
9. Gedicht door Johan Bos
10. ‘k ben reizend naar die stad
11. Toespraak door Jurgen Brandt
12. Groot is Uw trouw
13. Afsluiting
14. Uittochtslied: Lichtstad met uw paarlen poorten
15. Op de begraafplaats

Zo mooi kan een afscheidsdienst zijn

afscheidsdienst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *