UitgelichtVideo
0

Uittocht van Israël uit Egypte

De uittocht van Israël uit Egypte spreekt nog steeds tot de verbeelding en roept ook de nodige vragen op.

Uittocht van Israel uit Egypte

Waar was de overtocht door de zee op weg naar het beloofde land?

Langs welke weg kwam het volk, achtervolgd door Egyptische legers?

Wat zijn de omstandigheden op die plek?

Hoe zou het water gespleten kunnen zijn? 

Zijn er nog aanwijzingen of zelfs bewijzen voor te vinden?

Red Sea Crossing door Jonathan Gray

Amateur-archeoloog Jonathan Gray ging, samen met de Amerikaan Ron Wyatt op zoek naar antwoorden. Hij vond ze en maakte er een documentaire van in de serie “Amazing Discoveries”. Het is niet bepaald een gelikte documentaire geworden, zoals we kennen van bijvoorbeeld Discovery, maar wel één die goed en eerlijk antwoord geeft op de een aantal vragen.

Nederlands ondertiteld en ook verkrijgbaar op DVD

De kwaliteit van de beelden over de uittocht van Israël uit Egypte zijn zeer matig en mede daarom is de weergave via deze website op klein formaat. Deze versie is wel Nederlands ondertiteld.

De video, onderdeel van drie documentaires, is ook op DVD verkrijgbaar via de website Bijbels Panorama.

De antwoorden op de vragen over de uittocht bevestigt dat Gods Woord waar is. Dat weten en geloven wij al op voorhand, ook al zien wij dat niet altijd. In dit geval wordt ons extra materiaal aangereikt. Het is inderdaad “amazing” om te zien hoe het een en ander zo lang bewaard is gebleven om in deze tijd te dienen als bewijsmateriaal voor de betrouwbaarheid van wat de Heer gesproken heeft. Dank daarvoor.

Op deze website staat meer materiaal over Egypte. Kijk via de tag “egypte.

In de Bijbelstudie Van Hermon tot Rode Zee wordt de plaats van de overtocht ook genoemd. Met foto’s, o.a. van de zuil uit Salomo’s tijd die daar gevonden is.De berg Sinai in Arabië

Op youtube staat inmiddels deze video over het vervolg op de doortocht van Israël door de Rode Zee. De berg Sinai ligt aan de overkant van Nuweiba, in het huidige Saoedi Arabië. Dat kan ook niet anders. De overblijfselen getuigen daar tot op de dag van vandaag van. De video toont bijvoorbeeld de gespleten rots, waar Mozes op sloeg t.b.v. van water voor het murmurerende volk.


Uittocht van Israël uit Egypte

Uittocht van Israel uit Egypte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *