Actueel
2

Klimaattop en Comedy Central

Klimaattop Comedy Central
Het logo van TV-zender Comedy Central is ingevoegd.

De klimaattop in Parijs is in volle gang. Is het bakken met geld kostende, en vooral veel CO2 opleverende, feestje van zo’n beetje alle natiën der wereld een volgende poging naar een nieuwe wereldorde? Die is volgens velen nodig om tot een beter milieu en samenleving en daarmee tot een betere wereld te komen. Zonder eenheid gaat het niet lukken, is hun mening. En dus blijven ze het proberen, maar ook nu zal het zonder blijvend succes zijn, zo leert mijn Bijbel. Het profetisch woord voorziet in een andere invulling.

Uiteindelijk is het God zelf die Zijn wereldorde zal vestigen. Het is Zijn werk. Zijn eenheid (wereldregering) onder Christus zal wel rechtvaardig zijn en in staat blijken om de situatie voor mensen, dieren en planten ten goede te keren. Het scenario op weg daar naar toe staat beschreven en is via Bijbelstudie gewoon te vinden. U kunt op deze website beginnen. Je moet er iets voor doen, maar dan heb je ook wat…

Nog minstens 1040 jaar

De dreiging van een paar graden wereldwarmte erbij zet kennelijk aan tot actie. Komt die op de klimaattop zo vaak herhaalde oproep tot actie van de milieulobby? Of van de almachtigen van het grootkapitaal? Of vanuit de overheden, die vergeten zijn dat ze er voor de burgers zijn, en niet andersom, en daarom nog veel meer geld uit de zak van die niets bevroedende burgers gaan kloppen? Ik weet het niet, maar ik ben er in ieder geval niet gerust op dat wat er nu gebeurt tot nut van de algehele mensheid zal zijn. Voor het welzijn en geluk van de mensheid kijk ik maar liever naar wat God beloofd heeft. Nog even wachten, maar het komt. De Schepper Zelf heeft het voor ons vastgelegd in Zijn Woord. Ondertussen wijs ik de alsmaar uitdijende milieulobby er op dat het doemscenario rondom de opwarmende aarde op weg naar onbewoonbaarheid erg voorbarig is. Volgens mijn Bijbel zal de aarde vanaf nu nog minstens 1040 jaar bewoond worden en niet bepaald onder erbarmelijke omstandigheden. Er moet namelijk nog een hoop gebeuren, conform Gods Plan.

Een lachwekkende gedachte

Ik ben niet tegen een klimaattop. Ik ben niet tegen het netjes omgaan met de omgeving waarin we leven. De boel regelmatig opruimen en zorgen dat we zo min mogelijk vervuilen, goed voor planten, dieren en medemens zorgen, allemaal prima. Persoonlijk vind ik dat ook een vorm van dankbaarheid naar de Schepper van dit alles. Maak op goede manier gebruik van wat de natuur ons via allerlei routes geeft, zeg ik dan. Alleen het idee dat de zich zelf verenigende mens (met de altijd tijdelijke wereldleiders voorop) zónder God de Schepper werkelijk iets kan bereiken op dit gebied, volg ik niet. Als je het goed bekijkt en de geschiedenis er op na slaat, dan is dat zelfs een lachwekkende gedachte. Het is dat het drama is, anders zou je er zo een comedy van kunnen maken. Zou het daarom zijn dat het op de foto zichtbare logo van de United Nations Framework Convention on Climate Change (UNFCCC) in basis wel erg veel lijkt op dat van TV-zender Comedy Central?


Klimaattop en Comedy Central

2 reacties op "Klimaattop en Comedy Central"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *