Oorlog en Vrede

0

Oorlog en vrede, heel het leven wordt bepaald door deze begrippen. Ook het leven van de natuurlijke mens. Aan de ene kant strijd; al was het maar de strijd om het bestaan. Dat brengt soms oorlog met zich mee. Aan de andere kant vrede. Ach, dat is de rust waarnaar wij streven en het ideaal dat wij hebben: zo zou het moeten zijn. Maar ja, wij leven nu eenmaal niet in een ideale wereld en dus hebben we aan de ene kant te maken met oorlog en aan de andere kant met vrede.

De opvattingen over deze tegengestelde thema’s veranderen in de loop van de tijd, net als het klimaat. Er zijn filosofieën die gericht zijn op de vrede van de mens en het komt er daarbij op neer dat je zo min mogelijk moet weten, je zo min mogelijk zorgen moet maken en een voorbeeld moet nemen aan de dieren. Samengevat betekent dit dat je volkomen apathisch moet worden voor je omgeving; dan heb je vrede met de omstandigheden. Of je dan ook leeft…?

Lees verder in de PDF

Oorlog en Vrede

(Bekeken: 206 keer, 1 x vandaag)
Delen via:

Over de auteur

Barth van Dijk

Barth van Dijk maakt - in eerste instantie voor zichzelf - samenvattingen van N.B.C.-spreekbeurten en bijbelstudiedagen en stelt deze vervolgens beschikbaar voor geïnteresseerden. Zijn samenvattingen (PDF) kunnen gratis gedownload worden. Op dit moment zijn er 47 samenvattingen beschikbaar.

Reageren