Noach en de Ark

0

Noach en de arkDe geschiedenis van Noach wordt beschreven in Genesis 6 t/m 9. Noach staat samen met zijn huisgezin tegenover de gehele mensheid van toen. Noach was een gelovige in zijn dagen. De mensheid van die dagen wordt juist gekenmerkt door ongeloof.

De ark speelde in het leven van Noach een zeer grote rol, want daardoor werd hij gered. Dé Ark is uiteindelijk de Redding voor een ieder, die gelooft. Noach en de ark

De Ark is een uitbeelding of type van de Here Jezus Christus, Die onze Redder is. In het vervolg van deze brochure zal dit uiteengezet worden. Eerst zullen we de mensheid in de dagen van Noach wat nader gaan beschouwen. Met name in de eerste verzen van Genesis 6 wordt het karakter van die mensheid geschilderd.

De tekst is geschreven door Hilbrand A. Henstra van Stichting Beréa Drachten.

Zie: www.hetgetrouwewoord.nl

A5 – 48 pag. – € 4,00 (excl. porto)
Lees verder in de PDF

Noach en de ark

(Bekeken: 379 keer, 1 x vandaag)
Delen via:

Over de auteur

Boeken en brochures

De boeken (met ISBN-nummer) en brochures kunnen rechtstreeks besteld worden. Ze zijn meestal niet standaard bij de reguliere boekhandel te verkrijgen. Boekhandelaren, boekentafels e.d. kunnen de boeken met handelskorting verkrijgen. Het boek "Onbekend Israël - van David tot vandaag" is via CBC 't Gulden Boek te verkrijgen voor de daarbij aangesloten boekwinkels.

Reageren