Logos – Zal niet een volk zijn God vragen?

0
Zal niet een volk zijn God vragen?Een bundel bijbellezingen – Over Wie gaat het?

In een wereld vol boeken, geschriften en programma’s over het christelijk geloofsleven dringt zich onvermijdelijk de vraag op hoe men de inhoud daarvan op integere wijze onbevooroordeeld zou kunnen “duiden”. Welke zijn betrouwbare beoordelingscriteria? Wat of Wie is de norm voor een dergelijke verantwoorde toetsing? Het antwoord is even indringend als eenvoudig; de centrale vraag die antwoord behoeft bij een dergelijke beoordeling is steeds: “Over Wie gaat het (boek)?”

Het antwoord op deze vraag is in dit boek Eénduidig; het boek “gaat over” God, over Adonai YAHUAH; Hij spreekt “boekdelen”! De “schrijver” van deze bundel bijbellezingen is dan ook zeker niet de hoofdpersoon van dit “geschrift!” Die Hoofdpersoon is de Here Jezus Christus! Zal niet een volk zijn God vragen?

De “samensteller” van deze bundel bijbellezingen werd bij het schrijven ervan gemotiveerd door de roeping om Gods Woord te lezen, te verkondigen, te bestuderen, te verklaren, te beheren en te dienen als “priester naar de ordening van Melchizedek”. Het is zijn oprechte verlangen meer “van God” dan “van mensen” te zijn en om als “man Gods” het (doel)wit na te jagen: de (toekomstige) aanstelling en erkenning als “Zoon Gods”.

Andreas van der Wal werd geboren op 18 juli 1953 in Heerenveen en was eerder 33 jaar werkzaam als een “gewone” onderwijzer in het basisonderwijs en als leraar “Frysk”. Ooit werd hij door een hartsvriend gekarakteriseerd als een “hopeloos geval”. Toen begreep hij dat hij dan maar beter zijn hoop kon stellen op Iemand anders, op Jezus Christus. Dit boekwerk getuigt van deze hoop en van deze verwachting.

ISBN: 978-90-808032-9-9 – A. van der Wal – 16 x 24 cm. – 322 pag. – € 20,00

Zal niet een volk zijn God vragen?

(Bekeken: 234 keer, 1 x vandaag)
Delen via:

Over de auteur

Boeken en brochures

De boeken (met ISBN-nummer) en brochures kunnen rechtstreeks besteld worden. Ze zijn meestal niet standaard bij de reguliere boekhandel te verkrijgen. Boekhandelaren, boekentafels e.d. kunnen de boeken met handelskorting verkrijgen. Het boek "Onbekend Israël - van David tot vandaag" is via CBC 't Gulden Boek te verkrijgen voor de daarbij aangesloten boekwinkels.

Reageren