Het werk van de Geest

0

Dit lijkt een mystiek onderwerp, omdat Geest vaak als een vaag begrip ervaren wordt. Het is evenwel een onbegrensd onderwerp.

Als we het hebben over het werk van de Geest, dan gaat het gewoon over het werk van God. Dat werk gebeurt nu en in het verborgene en daarom heet het nu het werk van de Geest. Geest kun je immers niet zien en daarom heeft het werk van de Geest met onzienlijke verborgen dingen te maken.

Hetzelfde geldt voor het werk van Christus. Dat gebeurt ook in het verborgene. Daarom is het tegenwoordige werk van Christus zo onbekend. Het wordt weggeredeneerd naar het verleden. Men weet domweg niet wat de Heer doet in deze tegenwoordige bedeling. Toch is het niet zo moeilijk om daar achter te komen, want je kunt het gewoon in de Bijbel vinden. …

Lees verder in de PDF

 

(Bekeken: 160 keer, 1 x vandaag)
Delen via:

Over de auteur

Barth van Dijk

Barth van Dijk maakt - in eerste instantie voor zichzelf - samenvattingen van N.B.C.-spreekbeurten en bijbelstudiedagen en stelt deze vervolgens beschikbaar voor geïnteresseerden. Zijn samenvattingen (PDF) kunnen gratis gedownload worden. Op dit moment zijn er 47 samenvattingen beschikbaar.

Reageren