44. De 1000 jaren

0

Openbaring 20 : 1-7

2 En hij greep den draak, den oude slang, welke is de duivel en satanas, en bond hem duizend jaren;

6 Zalig en heilig is hij, die deel heeft in de eerste opstanding; over deze heeft de tweede dood geen macht, maar zij zullen priesters van God en Christus zijn, en zij zullen met Hem als koningen heersen duizend jaren.

Weet u wat een “chiliast” is? Dat is iemand die gelooft dat Christus in de toekomst 1000 jaar op aarde zal regeren. Er bestaan nogal wat misverstanden over de aard en het wezen van “de 1000 jaren”, waarin satan gebonden zal zijn. Het is een spraakverwarring, die mede ontstaat doordat men de term – “het 1000-jarig rijk” – gebruikt. Die term komt in de Bijbel niet voor. In Openbaring 20 wordt wel zesmaal over 1000 jaren gesproken. Dat gebeurt niet in verband met de heerschappij van Christus, want Zijn heerschappij zal voor eeuwig zijn. Daar zijn zowel het Oude- als het Nieuwe Testament heel duidelijk over. Er wordt gesproken over mensen die, in het eeuwig koninkrijk van Christus, 1000 jaren met Christus zullen regeren. Over wie dat zijn en waarom er een periode van 1000 jaren in Gods Plan is opgenomen, handelt deze Bijbelstudie.

Nr. 44 – A5 – 26 pag. – € 2,00 (excl. porto)
Lees verder in de PDF

De 1000 jaren

(Bekeken: 262 keer, 1 x vandaag)
Delen via:

Over de auteur

Vlichthus bijbelstudies

De studies onder "De gedachte is", zijn door Ab Klein Haneveld uitgesproken en door anderen op schrift uitgewerkt. Er zijn twee formaten en afwerkingen: horizontaal A4 (wireO) en horizontaal A5. In beide versies is ruimte voor aantekeningen. Te bestellen en gratis te downloaden als PDF.

Reageren